Acasă > Servicii > Colectare DEEE
 

Colectare DEEEUniunea Europeană, alături de legislaţia elaborată pentru colectarea selectivă are în momentul de faţă şi un cadru legislativ pentru ceea ce înseamnă colectarea Deşeurilor Electrice, Electronice şi Electrocasnice. RER Ecologic Service Buzau S.A. cuprinde în gama sa de servicii destinate utilizatorilor şi Serviciul de Colectare a DEEE-urilor,
deşeuri importante în procesul de reciclare, din care vor rezulta materii prime sau produse finite.
 
DEEE-urile reprezintă componenta cu cel mai rapid ritm de creştere din fluxurile de deşeuri municipale solide, deoarece oamenii îşi schimbă telefoanele mobile, calculatoarele, televizoarele, echipamentele audio şi imprimantele mult mai frecvent decât oricând înainte.
 
DEEE-urile cuprind: aparatele de uz casnic, echipamente informatice, unelte electrice şi electronice, echipamente de iluminat etc.
 
Deşeurile de echipamente electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) sunt o categorie specială de deşeuri, iar colectarea, tratarea şi reciclarea sunt importante din mai multe motive:

  • Se pot evita poluări ale mediului cu gaze cu efect de seră sau metale grele daunătoare sănătăţii – aproximativ 70% din substanţele toxice care ajung la gropile de gunoi (depozite de deseuri) provin de la aceste echipamente;
  • Se pot recupera importante cantităţi de materii prime secundare întrucât DEEE-urile au un grad ridicat de reciclare-reutilizare (intre 85-90%)

Fiind o categorie aparte de deşeuri, DEEE-urile sunt colectate de către agenţii noştri de salubritate doar în anumite zile în comparaţie cu celelalte tipuri de deşeuri pentru care realizăm o colectare zilnică sau de două ori pe săptămână. Astfel, în ultima VINERI din fiecare lună se face colectarea DEEE-urilor de către agenţii noştri de salubrizare.
 
Prima SÂMBĂTĂ din fiecare lună este ZIUA COLECTĂRII DEEE-URILOR

 

Cere-ne o ofertă pentru nevoile tale.
Îţi vom răspunde numaidecât!