Acasă > Servicii > Colectarea selectivă a deșeurilor
 

Colectarea selectivă a deșeurilorColectăm selectiv, pe trei fracţii, deşeurile reciclabile
 

Normele europene, la care s-a aliniat şi legislaţia noastră naţională, prevăd o reducere anuală a cantităţilor de deşeuri supuse eliminării definitive prin depunere în depozite, fie ele chiar şi ecologice. Pentru atingerea acestui deziderat primul pas este acela de extragere a unei importante componente a deşeurilor cotidiene moderne, respectiv fracţia deşeurilor
reciclabile. Această activitate se realizează prin colectarea selectivă pe trei categorii a deşeurilor reciclabile: hârtie – carton, plastic, respectiv sticlă. Cele trei categorii de deşeuri reciclabile sunt colectate în recipiente de tip clopot, a căror conţinut este golit separat de către utilaje special echipate, care au un randament ridicat. Recipientele de colectare selectivă a deşeurilor sunt amplasate în zone intens circulate, în „baterii” de câte trei „clopote”.
 
Deşeurile astfel colectate şi balotate sunt apoi valorificate la reciclatori specializaţi. Prin acest sistem se elimină o serie de deşeuri care pot fi reintroduse în circuitul economic, mai ales că unele dintre acestea se descompun într-o perioadă foarte lungă de timp, poluând mediul înconjurător.

 

 
Cere-ne o ofertă pentru nevoile tale.
Îţi vom răspunde numaidecât!